Taxes In India

Posted on Posted in all applicable taxes, india taxes, indian tax, tax india
What a Great job from Govt. of India !!!!!! for we Indians   
  
Must Read
 
1) Qus.: What are you doing?
 
Ans.: Business. 
Tax : PAY PROFESSIONAL TAX 
  
2) Qus.: What are you doing in Business?
 
Ans.: Selling the Goods. 
Tax : PAY SALES TAX 
  
3)      Qus.: From where are you getting Goods?
 
Ans.: From other State/Abroad 
Tax : PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI 
  
4)     Qus.: What are you getting in Selling Goods?
 
Ans.: Profit. 
Tax : PAY INCOME TAX 
  
5)   Qus.: How do you distribute profit ?
 
Ans :  By way of dividend 
Tax : PAY DIVIDEND DISTRIBUTION TAX 
  
6)      Qus.: Where you Manufacturing the Goods?
 
Ans.: Factory. 
Tax : PAY EXCISE DUTY 
  
8)   Qus.: Do you have Staff?
 
Ans.: Yes 
Tax:  PAY STAFF PROFESSIONAL TAX 
  
9) Qus.: Doing business in Millions?
 
Ans.: Yes 
Tax : PAY TURNOVER TAX   ?  
Ans : No 
Tax : Then pay Minimum Alternate Tax 
  
10)  Qus.: Are you taking out over 25,000 Cash from Bank?
 
Ans.:  Yes, for Salary. 
Tax : PAY CASH HANDLING TAX 
  
11)  Qus.: Where are you taking your client for Lunch & Dinner?
 
Ans.: Hotel 
Tax : PAY FOOD & ENTERTAINMENT TAX 
  
12)  Qus.: Are you going Out of Station for Business?
 
Ans.: Yes 
Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX  
  
13)  Qus.: Have you taken or given any Service/s?
 
Ans.: Yes 
Tax : PAY SERVICE TAX 
  
14)  Qus.: How come you got such a Big Amount?
 
Ans.: Gift on birthday. 
Tax : PAY GIFT TAX 
  
15)  Qus.: Do you have any Wealth?
 
Ans.: Yes 
Tax : PAY WEALTH TAX 
 
 
16)  Qus.: To reduce Tension, for entertainment, where are you going? 
Ans.: Cinema or Resort. 
Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX 
 
 
17)  Qus.: Have you purchased House? 
Ans.: Yes 
Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE  
 
 
18)  Qus.: How you Travel? 
Ans.: Bus 
Tax : PAY SURCHARGE 
 
 
19)  Qus.: Any Additional Tax? 
Ans.: Yes 
Tax : 
PAY EDUCATIONAL, ADDITIONAL EDUCATIONAL & 
SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT.’s TAX !!! 
 
 
20)  Qus.: Delayed any time Paying Any Tax? 
Ans.: Yes 
Tax : PAY INTEREST & PENALTY 
 
 
21)  INDIAN :   Can I die now?? 
Ans : No,   wait we are about to launch the FUNERAL TAX 

2) Petrol Price in INDIA
 
Pakistan             Rs. 26
 
Bangladesh        Rs. 22
 
Cuba                  Rs. 19
 
Nepal                  Rs. 34
 
Burma                Rs. 30
 
Afghanistan       Rs. 36
 
INDIA              Rs. 63.40
 
 

3) BASIC COST  PER 1 LITRE 16.50 
Centre tax 
   11.80% 
Excise duty 
    9.75% 
Vat cess 
              4% 
State tax
             8 %  
Total 
    Rs.    50.05 
 

Now extra 13.35 Rs PER 1 LITRE …….?????
 
 

What a Great job from Govt. of India …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *